Bluesgate
HOME | INTERVIEWS | WORKBENCH | ARCHIVES | PIGNOSE LINKS | INFO
Pignose

PIGNOSE

GET OVER IT

Ken je ze? Boekers, ook wel programmeurs genoemd. De meesten zit zo verrekte hoog in hun ivoren toren dat ze door zuurstofgebrek niet in staat lijken te zijn om een fatsoenlijke correspondentie te voeren.

Mogelijke oorzaak? Ze krijgen gemiddeld een tiental - en dat is een heel voorzichtige schatting - mailtjes. Per week. Van mensen die muziek maken. En die niet alleen muziek maken maar die daarnaast zichzelf promoten door middel van websites, social media en het opnemen van cd's. 'Dat doen ze allemáál' verzucht de boeker uit de hoogte. Want ja, als je zo hoog geklommen bent dan kan het niet anders of je hebt verstand van muziek. En om dan als boeker al die mails door te lezen, de websites te bekijken en of de meegestuurde muziek te beluisteren, daar gaat heel veel tijd inzitten. En die tijd heeft een boeker kennelijk niet want dat gaat ten koste van zijn zelfpromotie. En de macht die de boeker als poortwachter heeft, is iets waar deze persoon héél zuinig op is.

Aan de andere kant wordt de boeker natuurlijk ook bestookt met hulpeloze pogingen om aandacht te krijgen. Pogingen van de notenkneusjes die aan grenzeloze zelfoverschatting lijden. Die zichzelf een unieke positie toedichten binnen de scene.

De boeker heeft dus ook nog eens een, niet te ontkennen, hoeveelheid stress. En dat is erg joh! Zo erg, dat de boekers niet meer in staat zijn om kaf van koren te scheiden en volledig apathisch naar lucht happend al helemaal niet meer toekomen aan het beantwoorden van die 'lastige' mailtjes van échte muzikanten. Een welgemeend advies voor de zichzelf profilerende competentieloze boeker: Get over it of rot op. De minachting die je betracht voor de mensen die op een podium willen staan, staat in schril contrast met de muzikale bagage die je in je rugzakje hebt zitten. Maar het feit dat je bij een organisatie zit die je daarmee laat wegkomen is nog nét even zorgwekkender.

Natuurlijk is niet iedere boeker zoals hierboven beschreven. Maar hoe moeilijk kan het zijn om vanaf een droge werkplek middenin het cultuurveld je werk te doen? Professionals laten hun passie echt niet vergallen door onprofessioneel en egocentrisch gedrag, maar vragen zich wel af waarom het zo'n enorme opgave is om iemand te beantwoorden die belangstelling heeft getoond voor 'jouw' podium. Verwijder dan je emailadres!

19x19
blackpixel
19x19
Bluesgate Facebook
19x19
 
white line

© 2024 De Rijdende Slager - Bluesgate | All logos are used with permission of the performing musicians | Webdesign Lackthose Brothers