Bluesgate
HOME | INTERVIEWS | WORKBENCH | ARCHIVES | PIGNOSE LINKS | INFO
Pignose

PIGNOSE

AWARDS

Awards. Nepotisme tool nr 1. Ons kent ons. Old boys network. Genomineerden hebben dikwijls directe connecties met het bestuur. Bestaande uit zelfverklaarde experts die een uiterst 'objectieve' plichtsbetrachting propageren. Met veel tromgeroffel worden de nominaties bekend gemaakt. Over de postuum uitgereikte awards niets dan goeds. De award winnaar/ winnares kan immers zelf niet meer reageren. Meesterlijke zet van Sjors en de Rebellenclub. Onder het motto 'gone but not forgotten', het succes van een herinnering voor eigen doel gebruiken.

Nog zo'n truc: belangstellenden het idee geven dat zij invloed kunnen uitoefenen op de uitslag. Bullshit natuurlijk. De genomineerden zijn al gekozen en eigen initiatief van tot het bestuur toegelaten criticasters of van het publiek wordt reglementair correct ter zijde geschoven. Na een aantal jaren begint het toch op te vallen. Met grote regelmaat duiken steeds dezelfde namen op in het lijstje van genomineerden. Winnaars krijgen de kers op de taart. Spelen in een ander werelddeel. Wel zelf tickets en verblijf betalen want het blijft een sigaar uit eigen doos. Maar hé dan speel je wel op de heilige grond van jouw favoriete muzikale stroming. Helaas is er daar geen hond die het interesseert. Niet voor niets komen keien van muzikanten uit dat werelddeel naar het onze. Hier valt er naast oprechte erkenning ook nog een centje te verdienen. Iets wat ze op hun eigen continent, door pure desinteresse van de mensen dáár, niet lukt.

Er zijn ook een andere initiatieven. Je inzetten voor vrienden die getroffen worden door het noodlot, bijvoorbeeld. Onbaatzuchtig de uitdaging aangaan en bevriende muzikanten vragen of zij zich voor een goed doel willen inzetten, vrijwillig en zonder vergoeding. De respons is geweldig en de bereidheid meer dan groot. Maar ook hier was de initiatiefnemer bijna in een kuil gelazerd die werd gegraven door egotrippende en zichzelf profilerende personen. Gelukkig werd er doorgezet. Resultaat; een middag en avond vol bluesmuziek met een drive waar menige award-avond een punt aan kan zuigen.

19x19
blackpixel
19x19
Bluesgate Facebook
19x19
 
white line

© 2024 De Rijdende Slager - Bluesgate | All logos are used with permission of the performing musicians | Webdesign Lackthose Brothers